Kategorie

Producenci

Akademia Długowieczności

eBiuletyn-Newsletter

Woda RED-OX 6 x 270 ml

Woda RED-OX 6 x 270 ml

Woda wzbogacona wodorem

 

 

 Wzbogacona wodorem woda jest doskonale przyswajalnym środkiem, wspomagającym proces przywracania naturalnej równowagi redoks w ustroju.



Więcej szczegółów


24,00 zł brutto

Stres oksydacyjny


Naruszenie równowagi redoks jest niebezpieczne, ponieważ zmiany z udziałem wolnych rodników postępują lawinowo. Ich efektem jest tzw. stres oksydacyjny, objawiający się m.in. bólem kończyn, gorączką, dreszczami, bólem gardła itp. Może on stać się następnie podłożem wielu innych, groźnych dolegliwości. Spożywanie wody Red-OX jest naturalnym i bezpiecznym sposobem na szybkie zwalczenie stresu oksydacyjnego oraz powrót do zdrowia i równowagi.

Unieszkodliwianie wolnych rodników

Wolne rodniki to – ogólnie rzecz biorąc – utlenione cząsteczki, które na swojej zewnętrznej powłoce mają niesparowany, wyjątkowo aktywny elektron. Taka cząsteczka sieje spustoszenie wszędzie wokół: utlenia białka, kwasy nukleinowe i związki budujące błonę komórkową.

Wolne rodniki znajdują się nie tylko w naszym otoczeniu czy pożywieniu – są także nieustannie wytwarzane przez nasze komórki. Zdrowe komórki skutecznie same radzą sobie z usuwaniem tych „energetycznych odpadów”. Jednakże proces chorobowy może zakłócić równowagę redoks.

Aby unieszkodliwić wolne rodniki trzeba dostarczyć organizmowi porcji aktywnych elektronów (antyoksydantów) – na przykład w postaci wzbogaconej wodorem „Wody Red-OX”. Wodór jest najdoskonalszym antyoksydantem - neutralizuje najgroźniejsze dla ludzkiego organizmu rodniki hydroksylowe.

W przeciwieństwie do innych znanych antyoksydantów wodór nie powoduje działań ubocznych i nie obciąża organizmu. Łatwo przenika struktury biologiczne i gromadzi się dokładnie tam, gdzie jest najbardziej potrzebny, to znaczy w warstwie lipidowej błon komórkowych.

Ponadto, w porównaniu do pozostałych antyoksydantów, nie wymaga wydatku energetycznego zarówno przy wchłanianiu do ustroju, przy transporcie wewnątrz, oraz usuwanie również nie wymaga energii.

Na wszystkie te procesy, w przypadku pozostałych roślinnych i innych antyoksydantów ustój musi wydatkować energię, a w wypadku choroby jest to wydatek znaczący dla zdrowia i samopoczucia.

Woda „Red-OX” posiada cztery właściwości wody doskonałej:

-        idealnie czysta - pozbawiona przypadkowych minerałów oraz innych szkodliwych związków chemicznych i biologicznych. Gwarancję absolutnej czystości „Wody Red-OX” daje zastosowanie filtrów molekularnych. Metoda ta pozwala usunąć substancje toksyczne oraz rakotwórcze.

-        zrównoważona (przegotowana) wg tradycyjnej medycyny chińskiej woda idealna nie powinna ani wyziębiać, ani rozgrzewać. Przegotowanie wody zmienia jej charakter z wyziębiającej na obojętną, czyli zrównoważoną. Dzięki temu oddziaływanie „Wody Red-OX” na ludzki organizm jest optymalne.

-       zredukowana – tak jak wody z najlepszych uzdrawiających źródeł, powinna mieć  jak najniższy potencjał redoks, czyli być mocno nasycona elektronami. Wzbogacenie wody wodorem obniża potencjał redoks. Taka woda unieszkodliwia wolne rodniki i przywraca naturalną równowagę redoks w organizmie. Potencjał „Wody Red-OX” jest wyjątkowo niski i wynosi minimum minus 300 miliwoltów.

-        właściwie ustrukturyzowana powinna zachowywać naturalną strukturę cząsteczek wody (klastrów). Struktura ta jest zwykle niszczona lub uszkadzana w trakcie produkcji zwykłych wód butelkowanych. Można temu zapobiec, poddając wodę procesowi strukturyzacji z zastosowaniem, na przykład, Technologii Grandera tuż przed zabutelkowaniem. Ustrukturyzowana w taki sposób „Woda Red-OX” ma większą biodostępność – jest bardziej aktywna chemicznie, a jej naturalne oddziaływanie jest wzmocnione.

-

Wszystkie te właściwości sprawiają, że „Woda Red-OX” jest doskonałym środkiem służącym do skutecznego sterowania równowagą redox.

W dzisiejszych czasach powszechnego stosowania chloru – silnego oksydantu – do uzdatniania wody pitnej, organizm przeciętnego człowieka ma przeważnie nadmiernie podwyższony parametr redox, we wszystkich płynach ustrojowych.

„Woda Red-OX” skutecznie obniża ten parametr, gdy stosowana jest sukcesywnie.

Zastępuje ona, i to z naddatkiem, wyprawy do naturalnych źródeł uzdrawiających, których na świecie jest ponadto niewiele.

 

„Woda Red-OX”: przywraca równowagę redoks, pomaga zwalczać stres oksydacyjny, unieszkodliwia wolne rodniki, ma wysoką biodostępność

 

 

Co to jest równowaga redoks?


Ta ważna właściwość wody – jej potencjał oksydacyjno-redukcyjny – po raz pierwszy została świadomie i celowo uwzględniona w butelkowanej „Wodzie Red-OX”.

Biochemia opisuje życie jako strumień elektronów, przeskakujących z jednych cząsteczek na drugie. My również jesteśmy częścią tego strumienia. Nasze zdrowie w znacznym stopniu zależy od utrzymania w organizmie równowagi między procesami utleniania i redukcji, zwanej równowagą redoks.

Procesy utleniania (oksydacji) i redukcji (antyoksydacji) zachodzą nieustannie w przyrodzie i w każdej komórce naszego organizmu. Polegają one na wymianie elektronów między cząsteczkami. Substancje, które mają wiele elektronów (są zredukowane, czyli posiadają ujemny potencjał redoks) mogą oddawać je cząsteczkom innych substancji, które mają elektronów za mało (są utlenione, czyli mają dodatni potencjał redoks).

Procesy te w naturze wzajemnie się równoważą (gdy jedna substancja się utlenia – druga się redukuje), ale nieodpowiednia dieta lub choroba mogą naruszyć ten delikatny balans.

Tlen jest dla nas niezbędny do życia. W ustroju przeważnie jednak nie ma sytuacji nadmiaru tlenu, za to dość często występuje niedobór równoważących go substancji redukujących – antyoksydantów.

Względny nadmiar tlenu może być szkodliwy, a nawet zabójczy.

Utlenione jedzenie traci smak, utlenione cząsteczki niszczą komórki. Liczne ważne dla naszego życia pierwiastki (np. żelazo, miedź, mangan, chrom) w postaci utlenionej stają się nieprzyswajalne lub wręcz toksyczne.

Aby zrównoważyć nasilone dziś procesy oksydacji, musimy dostarczać organizmowi substancji wysyconych elektronami – antyoksydantów – o niskim potencjale redoks – takich, jak na przykład wodór z „Wody Red-OX”.

Klastry, czyli „pamięć wody”

 

Ta ważna właściwość wody – uporządkowanie jej struktury cząsteczkowej – uwzględniona została pierwszy raz, w butelkowanej „Wodzie Red-OX”.

Woda jest jedną z najbardziej zagadkowych substancji w przyrodzie.  Zachowuje się inaczej niż pozostałe substancje chemiczne. Powoli odkrywamy, dlaczego cząsteczka wody jest dipolem (posiada zarazem ujemny i dodatni potencjał elektryczny), dlaczego lód nie tonie w wodzie, dlaczego woda osiąga największą gęstość w temp. +4 stopni Celsjusza, dlaczego przy tworzeniu kryształków lodu następuje samoczynne oczyszczanie się wody (np. z soli) oraz dlaczego woda z niektórych źródeł ma właściwości uzdrawiające.

 

Wiele z tych zagadek wyjaśnia teoria klastrów. Woda w przyrodzie występuje najczęściej w postaci lodu, czyli w formie krystalicznej. Podczas ogrzewania powyżej 0 stopni struktura kryształów zostaje zniszczona, ale… tylko w 15%. Oznacza to, że ciekła woda zachowuje częściowo krystaliczną strukturę lodu. Jej cząsteczki nieustannie łączą się ze sobą w pseudokryształy, które powstają i rozpadają się w niezwykle krótkim czasie (ok. 0,00000000001 s). Ta struktura jest nośnikiem ważnych informacji elektromagnetycznych – ustrukturyzowana woda „pamięta” określony porządek!

Woda poddana strukturyzacji jest łatwiej przyswajalna i bardziej aktywna chemicznie – a przez to zdrowsza.

Woda w medycynie chińskiej


Ta ważna właściwość wody – równowaga in i jang – po raz pierwszy została uwzględniona w butelkowanej „Wodzie Red-OX”.

Tradycyjna medycyna chińska od ponad 2000 lat bada człowieka i zgłębia sekrety natury. Praktyka lecznicza opiera się na prowadzonych przez wieki obserwacjach i doświadczeniach oraz teorii głoszącej istnienie dwóch przeciwstawnych, uzupełniających się sił: in i jang.

 

Choroba powoduje zakłócenie tej naturalnej równowagi między ciemnym, zimnym, żeńskim pierwiastkiem in – a gorącym i jasnym, męskim pierwiastkiem jang.

Różne substancje (leki, potrawy, napoje) posiadają właściwości rozgrzewające (jang) lub oziębiające (in). Pomagają one w przywróceniu tej równowagi. Woda w naturze ma właściwości wyziębiające, wskazana jest wyłącznie przy przegrzaniu ustroju. Na co dzień potrzebna jest nam głównie woda obojętna. Woda surowa, wypływająca z ziemi – In – podczas procesu gotowania zostaje zrównoważona energią ognia – Jang - przez to staje się idealnym medium, wzmacniającym pozytywne działanie leków i diety.

Czym „Woda Red-OX” różni się od przeciętnych wód butelkowanych dostępnych w sklepach?

- jest filtrowana molekularnie, czyli pozbawiona wszelkich zanieczyszczeń oraz „przypadkowych” minerałów

- jest neutralna dla organizmu – przegotowana (energetycznie zrównoważona), woda Red-OX nie wyziębia organizmu, jak inne wody, ma charakter obojętny.

- jest bardzo zdrowa, ponieważ dzięki zawartości dodatkowego wodoru ma wyjątkowo niski potencjał redoks, sięgający minimum minus 300 miliwoltów (podczas gdy przeciętne wody butelkowane mają redoks dodatni, około plus 200 miliwoltów). Wzbogacona wodorem „Woda Red-OX” neutralizuje wolne rodniki tlenowe

- jest łatwo przyswajalna – tuż przed butelkowaniem „Woda Red-OX” zostaje poddana procesowi strukturyzacji Technologią Grandera, co zwiększa wydatnie jej biodostępność i korzystne działanie na organizm

- jest pakowana wyłącznie w szklane, nieprzenikliwe dla wodoru butelki z metalowymi kapslami, które w pełni zapobiegają ucieczce cennego bioskładnika.

 

ZALECENIA PRAKTYCZNE:

Najlepiej wypijać od jednej do czterech butelek dziennie, lub według zalecenia lekarza.

W przypadku wystąpienia objawów nasilonego stresu oksydacyjnego (bóle kończyn i głowy, dreszcze, gorączka itp.) zaleca się wypijanie nawet więcej wody dziennie.

Po wypiciu butelki „Wody Red-OX”  należy zadbać, aby wodór nie wydostał się z żołądka. W tym celu, zaraz po spożyciu wody, najlepiej położyć się na kilka minut.

Po otwarciu butelki najlepiej spożyć wodę w ciągu 3 godzin.

Doskonała woda powinna być:

- krystalicznie czysta

- przegotowana (zrównoważona)

- wzbogacona wodorem

- i mieć naturalną strukturę cząsteczkową

„Woda Red-OX” to pierwsza woda posiadająca wszystkie cztery parametry wody doskonałej



Brak komentarzy klienta.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze. Proszę sie zalogować.

Koszyk  

Brak produktów

Dostawa 0,00 zł
Podatek 0,00 zł
Suma 0,00 zł

Podano ceny brutto (z VAT)

Realizuj zamówienie